Nyhedsbrev nr. 6


Dette brev er mere en julehilsen end et nyhedsbrev, for der er sandelig ikke meget nyt at berette.

Det har været en mærkelig tid, hvor meget lidt har været som det plejer. Covid-19 virussen og dens hærgen andre steder i Europa gjorde, at de danske myndigheder 11. marts 2020 indførte en række restriktioner for i videst muligt at begrænse smitten. Børnene og de unge blev sendt hjem fra institutioner og skoler, og de voksne måtte i videst muligt omfang arbejde hjemmefra, hvor det var muligt. Ingen håndtryk, ingen kram og begrænsninger i omgangen med andre mennesker var pludselig en ny hverdag. Virksomheder måtte lukke ned med deraf følgende økonomiske tab.

Så kom sommeren og restriktionerne blev lempet, men i september begyndte smittetallene at stige igen. Lige nu stiger smittetallene foruroligende, og selvom Aabenraa kommune hidtil er kommet igennem krisen uden de rigtig store antal smittede, ser vi nu med bekymring på stigende smittetal andre steder i landet. Det kan give problemer her til jul, hvor der er tradition for at fejre højtiden sammen med den nære familie. I skrivende stund ved vi ikke, om nye begrænsninger vil forhindre, at vi besøger eller får besøg af familiemedlemmer fra et af smitteområderne. Det er på godt jysk TRÆLS. Men vi må holde ud og håbe, at der er lys forude.

Ligesom de fleste andre foreninger har også Løjt Lokalhistoriske Forening under Corona-krisen måttet holde helt lav profil og har fulgt myndighedernes henstillinger. Af gode grunde har foreningen ikke kunnet afholde medlemsarrangementer eller generalforsamling.

Nu håber vi, at den ventede vaccine bliver tilgængelig, så vi i løbet af 2021 kan få samfundet åbnet op igen, og vi kan få vores hverdag tilbage.

I mellemtiden håber vi, at I alle har det godt, passer på jer selv og hinanden og forhåbentlig får en dejlig – men sikkert også anderledes – jul.   Og så håber vi, at vi alle får et dejligt nyt år uden for mange restriktioner!

VI SENDER ALLE MEDLEMMER OG VENNER AF FORENINGEN ET STORT ØNSKE OM EN GOD JUL OG ET GODT NYTÅR 2021, HVOR VI FORHÅBENTLIG SES IGEN.

MANGE VENLIGE HILSNER
LØJT LOKALHISTORISKE FORENING

BESTYRELSE OG FRIVILLIGE