Løjt Lokalhistoriske Forening

llflogo edited1

Det Gamle Løjt

De år, hvor det er muligt at samle tilstrækkeligt med relevante artikler, udgiver Løjt Lokalhistoriske Forening bogen ”Det gamle Løjt”.
I 2019 lykkedes det at udgive nr. 34 i rækken af bøger. Bogen rummer en bred samling af artikler med emner som sagn og overtro, særprægede gårde, gamle gravsten, udvandring, gamle kort og ikke mindst den søfartshistorie, der er så uløseligt knyttet til Løjt Land.

Pris pr. bog kr. 225,00 hvortil kommer evt. forsendelse kr. 60, - dog portofrit på Løjt Land. Beløbet bedes forudbetalt og indbetalt på vores bank konto: Sydbank 7910 1063307
Venligst angiv navn og adresse ved indbetalingen.

Desuden kan bogen købes i Løjt SuperBrugs.

Vi er i besiddelse af et lille restparti af Det Gamle Løjt nr. 31, 32 og 33 samt enkelte andre udgivelser, som vedrører vores område. Her kan bl.a. nævnes ”Kaptajn Hans Bruhns Erindringer"

Har du spørgsmål venligst kontakt:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon formand Alf Madsen 2921 4823 - bedst mellem 12-14

Har du noget historisk materiale, er du meget velkommen til at kontakte os.

 Det gamle Løjt nr 31

 Det gamle Løjt bind 31 - 2013

Redaktion: Uwe From

Omslagsbillede: Eldorado

Indhold (uddrag):
Sandstensklipperne i Stentoft
Gnisten er der stadig
En Løjting i Gaza
Løjttavlen i tid og rum
Fra tysk kro til Dansdk Forsamlingshus

 Det gamle Løjt nr 31

 Det gamle Løjt bind 30 - 2011

Redaktion: Uwe From

Omslagsbillede: Motiv fra Spramhuse

Indhold (uddrag):
Aabenraa og skibsfarten
Doretheas dagbog
Brev fra kaptajn Stabenov
Løj Forsamlingshus
Skibsredere og skibsbyggerier

 Kaptajn Hans Bruhns erindringer

Titlen "Manden der red på en delfin" refererer til en af de mange spændende oplevelser, som Hans Bruhn beskriver i sine erindringer.

Bogen er illustreret med mange billeder af skibe, gårde og landskaber, for Kaptajn Hans Bruhns Erindringer er ikke alene en fortælling om skibe og skibsfart i 1800-tallet, men også en beretning om det smukke Løjt Land og Aabenraa-egnen i det hele taget i den kombination af land og hav, der har været karakteristisk for Løjt Land i så mange århundreder.

Bogen vil således være en oplagt gaveidé til sejlskibsentusiaster, skibsbygningsinteresserede og mennesker, der i det hele taget har interesse for Løjt Lands slægter, gårde og landskaber og for Aabenraa-egnens rige skibsværftstradition.

Kaptajn Hans Bruhns Erindringer kan for 248 kr. købes hos formand Alf Madsen

­